Vandaag werd aan het eind van de dag het hoogste punt van Station De Oost
bereikt in de Efteling. Het nieuwe stationsgebouw voor de Stoomtrein komt
op de plek van de voormalige horecalocatie in het Ruigrijk. Station De
Oost wordt een combinatie van stationsgebouw en horecalocatie. Daan van
Baarsen, Financieel Directeur van de Efteling en Hans de Jong, Technisch
Directeur van hoofdaannemer Van der Meijden, plaatsten samen vol trots de
piron op het dak van het stationsgebouw.
Ruim een half jaar geleden werd gestart met de bouw van het 2.520 m²
stationsgebouw. Bij de start van de Winter Efteling op 12 december 2009
wordt Station De Oost geopend. Het stationsgebouw krijgt een stoere,
ambachtelijke en nostalgische uitstraling met als thema "koloniale
nederzetting". Het wordt een plek waar het een komen en gaan is van
treinreizigers die voor of na hun vertrek kunnen eten en drinken. In het
stationsgebouw en buiten op het terras komen samen 500 zitplaatsen. Het
treinperron komt achter het gebouw te liggen, waardoor de etende gasten de
trein met zijn reizigers kunnen zien. De treinreizigers komen centraal
door het gebouw bij het in- en uitstappen, hierdoor ontstaat een levendig
en bruisend geheel.
Eten & drinken
De horeca staat in het stationsgebouw centraal en wordt op een attractieve
manier neergezet. Station De Oost wordt de grootste horecalocatie in het
park met een uitgebreid en multicultureel assortiment. In het
stationsgebouw komen vier gethematiseerde horecapunten: Petit Café, Döner
Kebab, Lekker & Gezond en een Frites & Snacks uitgiftepunt.