Na het toeterend vrolijke Jokie-nieuws van vanavond, nu voor het slapen-
gaan nog wat kijk- en leesvoer voor jullie..
Het gaat om de zeer blijmoedige webstek Doejedroombaan.nl van Joost
Veldman. Van de site: "Uit onderzoek van TNO Nipo blijkt dat slechts 18%
van de Nederlanders hun huidige baan als droombaan ziet."
Nou, Joost heeft bij de Efteling iemand opgeduikeld die beslist tot die
gelukkige minderheid behoort! Vandaag verscheen op de site een kort, maar
aangenaam interviewtje met niemand minder dan Conceptmanager Horeca van de
Efteling Frans Goenee, bij ons ook wel bekend als één van de grondleggers
van de oorspronkelijke Oog voor Detail-werkgroep in het park! :)
Frans: "Het gaat erom dat de medewerkers zich het concept en het verhaal
dat daarbij hoort eigen maken. Dan kun je bijvoorbeeld gasten een goede
reis wensen na bestelling van een hapje bij de thematische Stoomtrein in
plaats van een Brabants 'Houdoe'." Over het Wapen van Raveleijn: "We
verrassen hier mensen door bijvoorbeeld één iemand een slab voor te doen
die dan de kip mag aansnijden!"
Op zichzelf staand klinken dit soort zaken natuurlijk enigzins onnozel,
maar over het algemeen moet ik zeggen dat ik best een beetje fan ben van
Frans. De Efteling heeft wat betreft de horeca nog een flinke weg af te
leggen voordat we écht van kwaliteit kunnen spreken, maar de goede wil is
er beslist en ik kijk er zeer naar uit om de komende tijd te zien welke
stappen er ondernomen worden om de boel verder te professionaliseren.
Het is fijn te merken dat de Efteling in elk geval het personeel en de
beleving een schop in de goede richting wil gaan geven, maar ik hoop
daarbij als kritische smulpaap van harte dat ook het niveau van het eten
zélf straks een paar treetjes hoger komt te staan. Want men mag me in
Station de Oost dan nog zo lief een welgemeen 'Bon voyage!' toewuiven -
als dat vergezeld gaat van een broodje doner van bleekgroen restvlees uit
de diepvries dan zit er toch nog steeds iets scheef :)
Verder wordt er in het interviewtjes gehint naar hartvormige pannenkoeken
in Polles Keuken én krijgen we alvast iets te zien van de exorbitante, maar
zeer fraai vormgegeven taarten voor het nieuwe restaurant.
Foto: http://efteli.st/nvr
(En kijk - piept daar, onder Goenees oksel, soms een stukje Keizer zonder
Nieuwe Kleren aan? Wie weet! :))