Polles Keuken opende op 1 februari haar deuren voor een zogenaamde 'soft opening'. De redactie van Eftelist was aanwezig en proefde de eerste pannenkoeken, donuts en cupcakes én verzorgde een uitgebreide fotoreportage. Het restaurant werd officieel geopend op 30 maart, met een wedstrijd pannenkoekstapelen op de 'Nationale Pannenkoekendag'.
Het centrale gedeelte van de Efteling heeft sinds de aanleg van de Pardoespromenade en Brink voornamelijk een praktische functie gehad. De gedachte achter de grote hoofdroute en het verdeelplein: bezoekers zo snel mogelijk verspreiden over de verschillende delen van het park. Tot op de dag van vandaag heeft deze grootse aanpassing in de infrastructuur echter nooit helemaal gebracht waar het park op hoopte: mede door het gebrek aan activiteiten in de directe omgeving slaan bezoekers snel af in de richting van Marerijk of Anderrijk en gedurende het grootste deel van de dag zijn de promenade en Brink uitgestorven. Hartenhof, maar zeker Polles Keuken, zou daar wel eens verandering in kunnen brengen.
Op 1 februari 2012 opende de Efteling het pannenkoekenrestaurant Polles Keuken, vernoemd naar de guitige Polle, koksjongen aan het hof. Polle is nieuwsgierig en impulsief en te herkennen aan de altijd aanwezige pollepel, waar hij volgens Henny Knoet in tijden van nood "een flinke mep mee kan uitdelen." De rijkelijk gedecoreerde ruimte biedt plaats aan 140 gasten, zowel binnen als op het nieuw aangelegde terras. Op de menukaart staan een tiental pannenkoeken, maar ook enkele specialiteiten als de Hartenpannenkoek, het Koninklijk dessert, een familie taartje. Kinderen kunnen uit een kraantje in de bar zelf 'Toverwater' tappen in een glas dat licht geeft zodra het glas vol zit - wie het glas leeg drinkt voelt de magische kracht van Pardoes.
Een sprookjesachtige kookstoof met magische potten en pannen, geglazuurde taarten en tientallen pollepels die aan de lopende band boven je langs komen vormen de eyecatcher van de knusse ruimte. Om het kwartier slaat de kookstoof eventjes 'op hol' waarbij het keukengerei begint de bewegen en de wielen boven de stoof steeds sneller draaien. De hysterie eindigt uieindelijk met het harde gefluit van een ketel die grote pluimen rook boven de etende bezoekers blaast. Aan de voorzijde van het gebouw vind je 'De Gebrande Boon', een uitgiftepunt voor koffie, en een ijselijk gethematiseerd Ola's Happiness Station, zoals we die kennen van de karige versie in de hoek van het Witte Paard. Aan de als ruïne gethematiseerde Marerijkzijde van het restaurant bevindt zich 'Rondje van de Molen', een uitgiftepunt voor donuts en andere versnaperingen.
De officiële opening vond plaats op de Nationale Pannenkoekendag op 30 maart 2012.